AK Rifles banner
161 - 180 of 633 Posts
Czekając na ukończenie przez Ciebie polskiego zestawu składanego, przyglądałem się frezowanemu polskiemu zestawowi z odbiornikiem Tortort.

Szybko zdałem sobie sprawę, że to trochę bardziej skomplikowane. Nie rozumiem, czy odbiornik jest gwintowany, czy nie, ani jaką lufę mam dostać.

Czy możesz polecić odbiornik gwintowany czy nie? I jaka lufa jest potrzebna do ukończenia frezowanych polskich zestawów AK47?

Jestem bardzo podekscytowany, że mój polski AKMS zostanie ukończony, minęło już 23 dni od momentu, gdy go otrzymałeś.

Dzięki

Discussion starter · #162 ·
Czekając na ukończenie przez Ciebie polskiego zestawu składanego, szukałem frezowanego polskiego zestawu z odbiornikiem Tortort.

Szybko zdałem sobie sprawę, że to trochę bardziej skomplikowane. Nie rozumiem gwintowanego lub nie odbiornika, ani jaką lufę dostać.

Czy możesz polecić odbiornik gwintowany lub nie? i jaka lufa jest potrzebna do ukończenia frezowanych polskich zestawów ak47?

Jestem bardzo podekscytowany, że mój polski AKMS zostanie ukończony, to już 23 dzień od kiedy go otrzymałeś.

dzięki
Z przyjemnością omówimy to z Tobą, skontaktuj się z nami za pośrednictwem adresu e-mail w naszej linii sygnaturowej.

Dzień 23 i liczenie, trzymaj się pacman223, Twoja kolej nadejdzie.

OK. Zawsze nazywałem je oryginalnymi zestawami luf. Nigdy wcześniej nie słyszałem, żeby nazywano je OG, ale teraz wiem. Dzięki.
OG oznacza "original gangster". To język millenialsów i odniesienie do kultury hip-hopu lat 80.

Jako millenials dość często używam tego terminu, ale chyba trzeba być w temacie. ;)

• Like
Reactions: MPiKM-72 and lopojo
Dziękuję za dodatkowe szczegóły. Wiedziałem, że musi w tym być jakaś logika. Czy wiesz, co to jest?
Image

Pierwszy raz mój siostrzeniec z pokolenia milenialsów zobaczył to, gdy był w liceum. Uważał, że to jest takie fajne.

Mam 49 lat, więc chyba należę do pokolenia X. Pamiętam pewien dzień na lekcji angielskiego w liceum. Moja nauczycielka wygłaszała tyradę o tym, jak wspaniałe było pokolenie hipisów, a pokolenie X (wszyscy uczniowie, do których mówiła) było samolubne. Odpowiedziałem jej, rozwodząc się nad tym, jak głupi byli hipisi, jak zepsuli wszystko po pokoleniu II wojny światowej, jak pokolenie X widzi ich głupie sposoby i śmieje się z nich itp. Stała tam tylko ze zszokowaną miną, nie wierząc w to, co słyszy. Po minucie lub dwóch chłopak za mną kopnął mnie w krzesło, więc przestałem. Wciąż słyszę, jak mówi: "Jesteś taki podły!" Potem mnie nie lubiła, ale dostałem A z tego przedmiotu.

OG oznacza "original gangster". To język milenialsów i odniesienie do kultury hip-hopu lat 80.

Jako milenials często używam tego terminu, ale myślę, że trzeba być w temacie. ;)
Termin "OG" jest starszy niż słowo milenials. Myślę, że słowo, którego szukasz, to "uprawniony".

Pomijając żarty, pamiętam, jak oglądałem program o napadach na banki w Los Angeles, które miały miejsce od połowy lat 90. do połowy 2000 roku. Był starszy agent FBI, który omawiał, w jaki sposób tego typu napady na banki były przeprowadzane przez gangi uliczne, gdzie starsi członkowie "OG's" kierowali młodszymi, aby obrabowali bank jako inicjację do gangu. Pomyślałem, że to zabawne zobaczyć dobrze ubranego i mówiącego starszego agenta FBI wyjaśniającego termin "Original Gangsta".

Termin "OG" jest starszy niż słowo milenials. Myślę, że słowo, którego szukasz, to "uprawniony"
Nie jestem pewien, co dokładnie próbujesz powiedzieć. Nie sugerowałem, że milenialsi stworzyli to słowo. Mówiłem, że wydaje się, że zostało ono podchwycone w użyciu dla wszystkiego, co określa się jako "oryginalne". Może się mylę.Tak czy inaczej, brzmiało to jakby to był rodzaj uszczypliwości. Uprawnieni ludzie nękają każde pokolenie, a ludzie generalnie ssą, ale cokolwiek musisz sobie powiedzieć. Ludzie dorastają i dojrzewają, chyba że są politykami. Myślę, że anegdota Breta całkiem dobrze to ujmuje.Stracone Pokolenie narzekało na Najwspanialsze Pokolenie. Czyż nie ma też cytatu Sokratesa w tym duchu?Och i Bret, mój codzienny kierowca ma podnoszone szyby, a ja posiadam dwa klasyczne samochody z lat 60., które odrestaurowałem, więc tak. Scat Pack Challenger, który posiadam, ma automatyczne szyby. Ale wszystkie moje samochody mają manualną skrzynię biegów. ;)W każdym razie zbaczamy z tematu. Zamierzam dziś wieczorem zamieścić tutaj kilka zdjęć moich konstrukcji TRA, aby wrócić na właściwe tory!

Dobra, chłopaki, nie mogę tego dłużej znieść:p Wysyłam wam mój projekt!! Zestaw rozpoczął życie jako nieużywany Bulgy 74 z brakującym blokiem muszki. Diabeł na moim ramieniu z pomocą osiłków z forum przekonał mnie do zrobienia składanego boku:/, więc poszedłem na całość i zdobyłem części potrzebne do zamiany go w AKS74, w komplecie z komorą zamkową od ReCreator. Populacja lufy ma problemy z prostowaniem, szczególnie z blokiem szczerbinki "Nowy w zestawie", ale nie sądzę, żeby było to coś, z czym nie możecie sobie poradzić:)

OG oznaczało Original Gangster, tak, ale od dawna (dziesięcioleci) używano go do opisywania rzeczy jako "oryginalnych". Odnoszę się do wszystkiego oryginalnego jako OG, ale jestem z Kalifornii lol. Jestem też milenialsem, jeśli wierzysz w to gówno. Jest ogromna różnica między dziećmi z lat 80. i 90. To trochę śmieszne, że uważamy nas za takich samych; nie jesteśmy. Lubię wolność, muscle cars i AK. Nienawidzę socjalizmu, biletów autobusowych i transwestytów.

161 - 180 of 633 Posts