Oto bardzo rzadki zestaw kolby AKM Bakelite Green Border Guard!
Pełne zdjęcia zestawu wkrótce!
Pełne zdjęcia zestawu wkrótce!
bardzo dobrze! co, żadnej grupy na Facebooku, żeby to sprzedać? to jest to, co kocham. pompuj to miejsce informacjami i poklepywaniem po plecach i wrzucaj to na gunbroker.This goes off to Gunbroker within 24-48 hrs. If interested check back and GL!
No shitZestaw najprawdopodobniej nigdy nie był używany w żadnym z karabinów prezentacyjnych Straży Granicznej prezentowanych przez MTK. Bardziej prawdopodobny zestaw przechowywany lub zestaw usunięty z karabinu, który miał zielone meble
To dość duże założenie, biorąc pod uwagę, że te meble można zdjąć w kilka sekund, a nitowana plakietka byłaby znacznie trudniejsza. Jak widać na powyższym zdjęciu, nie każdy karabin miał zielony magazynek.ale nigdy nie miał plakietki i reszty zielonego zestawu, a więc nigdy karabinu prezentacyjnego Straży Granicznej, który MTK zaprezentował jednemu z wybitnych Strażników Granicznych, którzy zdobyli prestiżową nagrodę.
W tym zestawie brakuje kluczowych elementów - grawerowanej plakietki, zielonego bagnetu i zielonego magazynka. Magazynek jest zdecydowanie najrzadszym i najtrudniejszym do zdobycia elementem zestawu. Opracowano i wyprodukowano tylko bardzo małą, ograniczoną liczbę zielonych magazynków 7,62 w kilku różnych wariantach. Znacznie mniej niż zestawy mebli.
LOL, dlaczego ktokolwiek z nas cokolwiek replikuje? Wszyscy powinniśmy po prostu sprzedać wszystkie nasze zestawy z odbiornikami amerykańskimi na złom.Jasne, ktoś mógłby zreplikować plakietkę, ale byłaby fałszywa, więc po co cokolwiek replikować, jeśli zamierzasz wydać tysiące dolarów na oryginalny zestaw mebli. Jeśli tak by było, równie dobrze można zreplikować całą broń, tak jak zrobił to ten facet. Całkiem dobra replika za ułamek ceny. Chodzi o to - jeśli nie można zdobyć kompletnego oryginalnego zestawu, wszystkich elementów, po co w ogóle kupować, jeśli niektóre elementy będą fałszywe lub replikami oryginału.
https://www.theakforum.net/forums/2.../298697-border-guard-green-furniture-set-nice-replica-original.html#post2821863
No kurwa
Nie wiem, czy jesteś sarkastyczny, czy nie wierzysz w mój komentarz. W każdym razie tylko karabiny prezentacyjne miały spersonalizowaną plakietkę.
To dość duże założenie, biorąc pod uwagę, że te meble można zdjąć w kilka sekund, a nitowana plakietka byłaby znacznie trudniejsza. Jak widać na powyższym zdjęciu, nie każdy karabin miał zielony magazynek.
Każdy zielony karabin prezentacyjny miał zielony magazynek, gdy został zaprezentowany przez MTK. Pokaż mi jedno zdjęcie zielonego AKM lub AK74, które zaprezentował zwycięzcy konkursu, który go nie miał. Karabiny prezentowane przed opracowaniem zielonych mebli używały magazynków ze stalowymi żebrami, ale wszystkie karabiny z zielonymi meblami, które zaprezentował, miały zielony magazynek. Zdjęcie, do którego się odnosisz, pochodzi z doskonałej i bardzo rzadkiej rosyjskiej książki wydanej przez Paradę. Kontekstem jest seria stron podkreślających nowe eksperymentalne tworzywa sztuczne, przedstawiających różne style, technologie i kolory.
Zielony plastik tego typu został specjalnie opracowany dla karabinu prezentacyjnego straży granicznej. Zdjęcie z książki to zdjęcie stockowe, oczywiście nie karabin prezentacyjny w momencie wykonania zdjęcia, więc nie ma zielonego magazynka. Jest kilka takich AKM z zielonymi meblami przechowywanymi w magazynach różnych muzeów i prawdopodobnie niektórych magazynach związanych z tym, co było Iżmaszem. Te, które widziałem, wszystkie mają plakietkę, ale jest "bardzo prawdopodobne", że są takie, które mogą nie mieć plakietki, i "prawdopodobnie" kilka zapasowych zestawów. To czysta spekulacja z mojej strony, ale mogę z całą pewnością powiedzieć, że niektóre karabiny prezentacyjne są nadal przechowywane, o czym świadczy ich numer inwentaryzacyjny, któremu towarzyszą zdjęcia stockowe. Karabiny takie jak ten przedstawiony w książce mogły ostatecznie trafić z plakietką i zostać wręczone funkcjonariuszowi straży granicznej, który wygrał nagrodę, lub ewentualnie przechowywane tak, jak są, bez plakietki. Znowu, to spekulacja z mojej strony, ale jest jasne, że co najmniej jeden karabin bez plakietki został sfotografowany i opublikowany w tej książce, bez plakietki, bez zielonego magazynka i bez zielonego bagnetu. Widziałem to samo zdjęcie opublikowane w innych rosyjskich książkach.
Oto zielona deaktywacja mebli, prawdopodobnie kupiona w Rosji za kilkaset dolców, kupiłbym je cały dzień i sprzedał meble za tysiące i nie przejmowałbym się plakietką.
Mam tę deaktywację dobrze udokumentowaną i sfotografowaną i ma wygrawerowaną plakietkę na odwrocie. Zielone AKM Straży Granicznej, które zostały dezaktywowane w tym okresie, były karabinami prezentacyjnymi i miały plakietkę, przynajmniej trzy, które udokumentowałem, które dobrze udokumentowałem ze zdjęciami, paszportami i cenami. Osobiście znam rosyjskich właścicieli dwóch z tych karabinów, o których mam informacje, i znam innego kolekcjonera, który ma trzeci z tych deaktywacji. W tym samym okresie dezaktywowano więcej zielonych AKM i na tym poprzestanę. Dwóch kolekcjonerów, z którymi się przyjaźnię, nadal posiada swoje karabiny, a także trzeci kolekcjoner, którego znam, ale nie blisko, ale nie mogę wypowiadać się za pozostałe AKM. Te deaktywowane karabiny prezentacyjne z tej konkretnej partii w tym okresie mają nitowaną plakietkę, ale nie zawierały zielonego magazynka ani zielonego bagnetu.
Kupiłbyś je cały dzień, gdybyś mógł. Ok... są bardzo rzadkie i wyprodukowano bardzo niewiele zestawów. Jeśli faktycznie mógłbyś kupić karabin prezentacyjny i chciałbyś go rozebrać, czy mówisz, że nie zadałbyś sobie dodatkowego trudu, aby usunąć spersonalizowaną plakietkę z zestawu? Włączenie go przyniosłoby znacznie więcej pieniędzy i pozwoliłoby kupującemu posiadać kompletny zestaw, bez bagnetu i magazynka. Wydaje się to dziwnym podejściem z perspektywy biznesowej, ale każdy ma swoje. Ponadto może to zmniejszyć liczbę potencjalnych nabywców, ponieważ nie ma plakietki. Każdy, kto jest gotów wydać dużo pieniędzy na oryginalny zestaw, naprawdę doceni posiadanie oryginalnej plakietki od sprzedawcy.
![]()
LOL, dlaczego w ogóle coś replikujemy? Wszyscy powinniśmy po prostu sprzedać wszystkie nasze konstrukcje zestawów z odbiornikami amerykańskimi na złom.
Znowu, myślę, że jesteś sarkastyczny, ale teraz na pewno. Każdy ma swoje! Poważni kolekcjonerzy robią wszystko, co w ich mocy, aby sklonować oryginalną broń radziecką i rosyjską, wydając w niektórych przypadkach tysiące dolarów na pojedyncze części. Nie możemy obejść odbiornika, z wyjątkiem ponownego spawania deaktywacji w niektórych przypadkach - szara strefa, lufy są wyzwaniem, ale coś tak rzadkiego jak karabin prezentacyjny straży granicznej, myślę, że prawdziwy, poważny kolekcjoner zrobi wszystko, co możliwe, aby mieć wszystkie oryginalne części karabinu prezentacyjnego.
Teraz, jeśli ktoś nie chce lub nie ma pieniędzy na oryginalne zielone meble, ten, który wymieniłem, wydaje się niedrogą alternatywą i całkiem dobrą robotą. Ten oryginalny zestaw nadal nie ma trzech elementów, jak wspomniałem, więc każdy, kto naprawdę poważnie myśli o zdobyciu tego zestawu, prawdopodobnie byłby również bardzo zainteresowany, jeśli nie obsesyjny, zdobyciem pozostałych oryginalnych elementów, które będą bardzo trudne do znalezienia, a następnie bardzo drogie w zakupie po znalezieniu.
Każdy ma swoje różne zainteresowania w kolekcjonowaniu i pożądane oczekiwania wobec swojej broni. Tylko moje dwa grosze....
To po prostu wspaniałe!Here is the very rare AKM Bakelite Green Border Guard stock set!
Full set photos to come!
Wygląda na to, że trafiłeś w odcień koloru. Teraz musisz zrobić PG i mag.Zawsze się zastanawiałem, dlaczego Izhmash produkował pomarańczowe, czerwone, śliwkowe i czarne meble zamiast zielonych.
Ponieważ wolę drewno, oto co się stało, kiedy spróbowałem:
View attachment 248801
View attachment 248803
Ten polimerowy zielony zestaw jest w Kolorado.